Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

23 december 2022

Fijne feestdagen en een sprankelend 2023

Bestuur en medewerkers van de CMHF wensen u fijne feestdagen en een gezond en sprankelend 2023 toe. Wij danken u hartelijk voor uw betrokkenheid bij de CMHF het afgelopen jaar en hopen u ook in het nieuwe jaar weer te mogen ontmoeten.   Lees verder


24 november 2022

Aleid Ringelberg benoemd als vicevoorzitter VCP

De Algemene Vergadering van de VCP heeft ingestemd met de benoeming van drs. Aleid Ringelberg tot vicevoorzitter van de VCP per 23 november 2022.   Lees verder


16 november 2022

Pensioenbijeenkomst 28 november 2022 - aangepast programma

Graag nodigen wij u uit voor een pensioenmiddag over de indexatie van uw pensioen en de gevolgen voor de invoering nieuwe pensioenwet Op 24 november a.s. zal het ABP het indexatie-cijfer bekend maken. Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst waar die cijfers besproken en bediscussieerd worden.   Lees verder


7 november 2022

AenO Fondsenfestival

Deze week vindt het digitale AenO Fondsenfestival plaats. Het A&O fondsen Festival wordt georganiseerd vóór en dóór de vier sectoren gemeenten, waterschappen, provincies en het rijk. De fondsen initiëren en stimuleren initiatieven die ertoe bijdragen dat de overheidssector zich als geheel blijft ontwikkelen. Leren van en met elkaar op lokaal, regionaal en landelijk niveau is wat centraal staat. Je bent van harte welkom deel te nemen!   Lees verder


25 oktober 2022

'Jij bent de sleutel'

Namens de CMHF heeft Aleid Ringelberg zitting in het bestuur van het A+O Fonds Rijk. In de zomer nam zij deel aan de Summerschool van A+O fonds Rijk in het Museon in Den Haag. Zij schreef een levendig verslag van deze dag.  Lees verder


21 oktober 2022

Meld je aan voor een nieuwe ronde van PensioenLab

Vanaf januari 2023 start een nieuwe ronde van het PensioenLab. Tijdens dit project zetten jongeren zich actief in voor een toekomstbestendig pensioenstelsel. ‘Het is belangrijk dat jongeren zich bemoeien met de pensioendiscussie en hun stem laten horen, zeker gezien de transitie naar een nieuw pensioenstelsel’, zegt Sacha Heemskerk, bestuurslid Stichting PensioenLab.  Lees verder


14 oktober 2022

Het recht op ambtelijk vakmanschap

Op donderdag 6 oktober 2022 is het nieuwe Beroepseer-boek Het recht op ambtelijk vakmanschap feestelijk gepresenteerd bij het Nationaal Archief in Den Haag. Het boek bevat concrete adviezen over wat er nodig is om de positie en het vakmanschap van de rijksambtenaar te versterken.  Lees verder


4 oktober 2022

Symposium Programma 'Duurzame kansen voor ons pensioen' uitgesteld

Het symposium 'Duurzame kansen voor ons pensioen' zal uitgesteld worden naar 14 maart 2023. Ambtenarencentrale CMHF organiseert samen met ABP het symposium: Duurzame kansen voor ons pensioen. De pensioenfondsen beheren gezamenlijk meer dan 1600 miljard euro. De maatschappelijke druk om te verduurzamen is groot. De beleggingen in pensioenen worden steeds duurzamer en de meeste pensioenfondsen onderschrijven de klimaatdoelstellingen van Parijs. Gaat het streven naar verduurzamen hand in hand met het behalen van een goed rendement? En wat kunnen pensioenfondsen als investeerder nog meer doen om duurzaamheid te stimuleren?  Lees verder


20 september 2022

Reacties op de Miljoenennota en Rijksbegroting 2023

Na het uitspreken van de Troonrede door de Koning en het aanbieden van de Miljoenennota door de minister van Financien aan de Tweede Kamer treft u hier de reacties aan van de VCP en bij de CMHF aangesloten verenigingen / sectoren.   Lees verder


16 september 2022

Kim Putters officieel geïnstalleerd als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad.

Kim Putters officieel geïnstalleerd als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad.Kim Putters: 'Een kabinet kan morgen vallen, de SER zit er overmorgen nog'Kim Putters is op 16 september officieel geïnstalleerd als voorzitter van de Socia... Lees verder


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: