Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

8 oktober 2015

Geraldine Leegwater nieuw ABP-bestuurslid

Per direct is Geraldine Leegwater toegetreden tot het bestuur van ABP. Zij is voorgedragen door de Centrale van Middelbare en Hogere Functionarissen bij Overheid, Onderwijs, Bedrijven en Instellingen (CMHF). Met de toetreding van Leegwater zitten er nu vijf vrouwen in het ABP-bestuur. - bron ABP  Lees verder


8 oktober 2015

A&O-fonds Gemeenten

Ambtelijk Vakmanschap staat centraal in de Meester in je Werk week. Investeren in het vakmanschap en de persoonlijke ontwikkeling van ambtenaren is van cruciaal belang om de uitdagingen waar gemeenten voor staan het hoofd te bieden. Daarom organiseert het de Meester in je Werk week. In deze week vind ook de tweede editie van Ambt24 plaats.   Lees verder


Blogposts

2 oktober 2015

Iemand Anders

“Daar ben ik niet van” en “dat doet iemand anders wel”: U kent ze wel de heden ten dagen veel gebezigde kreten. “Het bericht van het vertrek van onze medewerker Iemand Anders, heeft ons daarom ook droevig gestemd. Iemand Anders was één van de meest waardevolle en ijverige medewerkers binnen ons bedrijf. Iemand Anders zal een lege plek nalaten die moeilijk op te vullen zal zijn. Iemand Anders heeft jarenlang veel meer voor ons bedrijf gedaan, dan men normaal van een mens kan en mag verwachten. Als er iets gedaan moest worden of wanneer er hulp nodig was, hoe dikwijls hoorde men dan niet éénstemmig: “laat Iemand Anders het maar doen”. En vroeg men een medewerker een bepaalde taak op zich te nemen, dan was vaak het antwoord: “dat kan Iemand Anders veel beter dan ik” of “daar heeft Iemand Anders meer tijd voor” of “daar heeft Iemand Anders meer verstand van”. Ja, Iemand Anders was een heel bijzonder mens, ....Lees verder


28 juli 2015

Vrijwilligerswerk

Nederland staat bol van de activiteiten die door vrijwilligers worden uitgevoerd. Er worden vele klussen geklaard door allerlei organisaties die vrijwillig de handen uit de mouwen steken. Zo worden op vrijwillige basis verschillende mensen uit de samenleving met elkaar verbonden. En die verbondenheid daar gaat het om. Iedereen heeft op zijn of haar eigen wijze een plekje in de samenleving. De één heeft een betaalde baan, de ander voelt zich prima bij thuisblijven. Maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je voor jezelf doet, maar is het veel interessanter wat je daarnaast ook nog voor de samenleving doet. En gelukkig zijn er in ons land miljoenen mensen die naast hun dagelijkse activiteiten ook nog iets extra’s doen. En dat zijn de vrijwilligers. Een ruwe schatting leert, dat ca. 38% (= 6,3 mio) aan vrijwilligers werk doet. En wat doen ze dan allemaal? Lees verder


Beroeps­verenigingen

Vind uw beroepsvereniging

Mededeling

Marius Buiting met als onderwerp 'Ambtenaar tussen twee vuren' bij de Professionals in Debat op donderdag 22 oktober. Meer informatie bij Anja van Kleffens akleffens@cmhf.nl of 0704191944 of kijk bij de agenda op deze site

Dekkingsgraad

Update begin oktober 2015

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: