Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

27 juni 2016

Vanaf vandaag acties Brandweerpersoneel - Vrijwilligers solidair

​De Vereniging van BrandweerVrijwilligers VBV, aangesloten bij de CMHF, roept leden op solidair te zijn met de beroeps brandweercollega's en geen werk over te nemen dat door hen is stilgelegd. Vanaf vandaag wordt er in verschillende regio's alleen nog maar bij spoedgevallen uitgerukt. Deze acties zijn het gevolg van het vastgelopen overleg over de herziening van het overgangsrecht FLO.  Lees verder


20 juni 2016

Onderhandelingen Brandweerkamer lopen vast - ultimatum tot 23 juni

Nadat er ook vandaag geen voortuitgang is geboekt in de gesprekken in de Brandweerkamer met de vakbonden over de herziening van het overgangsrecht FLO, heeft de CMHF vandaag in een brief aan de voorzitter van de Brandweerkamer, een ultimatum gesteld. Dit ultimatum loopt tot 23 juni om 10.00 uur. In deze brief wordt .o.a. gemeld hoe teleurgesteld en verontrust men is dat het na ruim een jaar onderhandelen nog niet is gelukt om met de Brandweerkamer tot overstemming over een herziening van het overgangsrecht FLO te komen. Dit ondanks veelvuldig overleg. De bonden zagen geen perspectief meer in de onderhandelingen die op 20 juni plaatsvonden...   Lees verder


Blogposts

12 mei 2016

Over draagvlak cao en betrokkenheid

Op de site van HS Arbeidsvoorwaarden verscheen een stuk van Wilco Brinkman over het draagvlak voor de cao en de betrokkenheid van niet-georganiseerden hierbij. Nu blijkt al jarenlang dat de niet-georganiseerden zich prima kunnen vinden in de resultaten van de cao-onderhandelingen. En als dat niet het geval is dan is het onderhandelingsresultaat al door de georganiseerden afgewezen. De SER heeft zich ook uitgesproken over meer betrokkenheid van niet-georganiseerden bij het cao-traject. In de discussie mis ik ... Lees verder


20 april 2016

'Havens'

​Opvallend en intrigerend was de titel van een artikel in het FD “FNV-ers staan met getrokken mes tegenover elkaar”. Een nogal overtrokken beeldspraak (je moet er niet aan denken dat het werkelijkheid zou zijn), maar toch geeft het aan dat binnen een vakbond er een groot verschil in belang is ontstaan. Enerzijds het belang van een OR in een afzonderlijk bedrijf en anderzijds een meer algemeen belang binnen een sector. Overigens een trend die meer en meer valt waar te nemen en de vakorganisaties zouden moeten prikkelen tot actie. Naar mijn mening ....Lees verder


Beroeps­verenigingen

Vind uw beroepsvereniging

Mededeling

Professional van het Jaar. Net als de afgelopen twee jaar, organiseert de VCP ook in 2016 de ‘Professional van het jaar’-verkiezing. De VCP roept aangesloten organisaties op om kandidaten voor te dragen voor de Professional van het Jaar. Welke professionals binnen uw vereniging laten een grote professionaliteit en betrokkenheid in het werk zien en verdienen een blijk van waardering door hiervoor te worden voorgedragen. Denkt u een bijzondere of inspirerende professional te kennen, dan ontvangt de selectiecommissie graag vóór 11 september a.s. 12.00 uur de naam, contactgegevens en een korte motivatie voor de voordracht voor de Professional van het Jaar. U kunt deze gegevens mailen naar: info@vcp.nl. Meer informatie vindt u op de themapagina over de Professional van het Jaar - https://vcp.nl/themas/4465/professional-van-het-jaar)

Dekkingsgraad

Updata medio juni 2016

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: