Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 57.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

17 oktober 2014

Overleg CAO Waterschappen mislukt

Het overleg gehouden op 16 oktober voor een nieuwe CAO voor de Waterschappen is op niets uitgelopen. Er wordt al bijna een jaar door de bonden - waaronder de CMHF - overleg gevoerd. In het gevoerde overleg van gisteren bleek dat de werkgever ook over 2014 geen loonsverhoging wilde bieden.   Lees verder


15 oktober 2014

Onderhandelingsresultaat Pensioenkamer; het vervolg

Nadat vorige week bekend werd dat we een onderhandelingsresultaat hadden bereikt, duurde het nog enige tijd voordat partijen het eens waren over de laatste punten en komma’s. Uiteindelijk is het zover. Onderstaand de doorlinken naar de brief van het Ministerie BZK aan de TK, het volledige akkoord plus overzichten van de effecten van het akkoord voor ouderdoms- en nabestaandenpensioen en voor vroegpensioen en levensloop.   Lees verder


Blogposts

21 juli 2014

Er is vast geen tijd...

...om het onderstaande te lezen. Het gaat over communicatie; een wederkerige proces van informatie uitwisseling tussen zender en ontvanger. We zijn er slecht in geworden. We communiceren maar wat aan zonder ons rekenschap te geven of de inhoud van de boodschap betekenisvol is voor de ontvanger én of hij hem überhaupt ontvangt. Er is té veel; veel te veel en overdaad schaadt. Lees verder


15 juli 2014

Komt er nog een cao voor de rijkssector (of de andere kabinetssectoren)?

Destijds was Blok er helder over: zolang hij geen duidelijkheid had over het verloop van de pensioenpremies durfde hij het gesprek niet aan voor het rijk. Die duidelijkheid lijkt nu echter op handen te zijn. Had …. al duidelijk moeten zijn op 1 juli j.l.. Lees verder


Beroeps­verenigingen

Vind uw beroepsvereniging

Mededeling

Onderhandelingsresultaat CAO Provincies 2012 - 2015 - Kijk hiervoor bij het kopje Sectoren - Lagere Overheden.

Dekkingsgraad

Update oktober 2014

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: