Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

10 maart 2023

‘Van niks komt niks’


Dubbel gevoel in deze tijd. Zoveel onbegrijpelijke, niet voorstelbare ontwikkelingen waar we midden in zitten. 'Duiken', ik wil het niet meer weten. Tegelijkertijd, wat dan wel? Aanpakken – er zit niets anders op. Hoe dan?

De CMHF staat voor middelbaar en hogere functionarissen in de publieke sector. En die staan op meerdere wijze onder druk. Wij zoeken jou om bij onze verenigingen aan te sluiten. Om samen sterker te staan en aan te pakken. Op weg naar verbeteringen!

  • Werkdruk, tekort aan collega's, lastige regels die niet aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Wie houdt zijn rug recht en durf te wijzen op misstanden in de eigen organisatie?
  • Middeninkomens onder druk. Vraag om extra inzet. De hoge inflatie raakt immers hen ook.
  • Nivelleren – niet iets voor de CMHF. Wél staan wij voor fatsoenlijk inkomen ook aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Het hele loongebouw in de publieke sector moet voldoende aantrekkelijk zijn om te werken, met plezier te ontwikkelen en om verantwoordelijkheid te willen dragen.
  • Dan als belangrijk punt, waardeer de kennis en expertise en betaal er voor.
  • Meer professionele ruimte en uitwisseling tussen nieuwe en ervaren medewerkers op de werkvloer is van groot belang!

Kijk eens op onze website en vind jouw vereniging. Op naar een betere toekomst. Die komt er niet vanzelf. Er is veel daadkracht en denkkracht nodig om een meer evenwichtige en constructieve toekomst te maken. Via de CMHF dragen alle leden en verenigingen daaraan bij. Opkomen voor belangen en het algemeen belang van werkenden.

Aleid Ringelberg

Voorzitter CMHF/FO en lid Centraal Bestuur CMHF


Blogcategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: