Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

4 augustus 2016

Voordragen voor Ien Dales Integriteits Award kan tot 1 september 2016

Organisaties en instellingen in de hele publieke sector kunnen tot 1 september van dit jaar kandidaten voordragen voor de tweejaarlijkse Ien Dales Award 2016 voor het versterken van de integere publieke sector.Kandidaten moeten zich onderscheiden in bijzondere verrichtingen en grote betrokkenheid tonen voor en bij vraagstukken op het snijvlak van integriteit en goed bestuur.

De onafhankelijke jury beoordeelt voordrachten vooral op vakmanschap, trots, bevlogenheid, de mate waarin de uitoefening van de functie intern en/of extern impact heeft en het rolmodel zijn voor anderen.

Criteria Ien Dales Award 2016

Om in aanmerking te komen voor de award moet een kandidaat zich op meerdere vlakken onderscheiden hebben in de manier waarop hij zijn functie uitoefent. Denk aan publicaties, kwalificaties, verdiensten of gedachten over 'vraagstukken op het snijvlak van integriteit en goed bestuur'. De kandidaat beschouwt het bestrijden van onrechtmatigheden en het zorgvuldig opereren in een operationele, bestuurlijke en/of sociaal economische (complexe) omgeving als zeer belangrijk en is hierin ook een voorbeeld. De kandidaat moet van onbesproken gedrag zijn.

Bronzen beeldje

De award is een bronzen beeldje van Ien Dales en een cheque om te besteden aan de integriteit. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de Ien Dales Leerstoel van deUniversiteit Leiden/Faculteit Governance & Global Affairs en het CAOP gevraagd om de toekenning van de award te organiseren. De vorige award is toegekend aan Ernst Kastelein, integriteitsfunctionaris bij de Koninklijke Marechaussee.

Jury
De jury staat onder leiding van mevrouw mr. Nelleke Westerhof, vicevoorzitter Bestuur Leerstoelen CAOP. Een individueel gesprek met de organisatie die iemand voordraagt en met de voorgedragen kandidaat kunnen tot de juryprocedure behoren. De uitreiking is op nader te bepalen datum in november 2016 tijdens een bijeenkomst van de gezamenlijke leerstoelen van het CAOP.

Inzendingen voordrachten

Organisaties kunnen goed onderbouwde voordrachten voor de toekenning van de award per post of per email sturen naar CAOP t.a.v. Loes Spaans, secretaris Stichting Ien Dales Leerstoel, Postbus 556, 2501 CN in Den Haag (onder vermelding 'vertrouwelijk'). Voor meer informatie: l.spaans@caop.nl en 070-3765711.

Lees hier verder op de website van de CAOP.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: