Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

14 april 2015

Onderhandelingsresultaat cao Movares

Tripartite overleg resulteert in een nieuwe cao in 1 ronde

De jarenlange tripartiete samenwerking levert vruchten af: zonder inzetbrieven hebben boden en werkgever in 1 sessie een onderhandelingsresultaat kunnen bereiken dat bonden positief aan hun leden kunnen voorleggen.

Wat hielp is de formule zoals die bij movares gehanteerd wordt om tot een loonafspraak te kunnen komen, zonder te verzanden in een langdurig handjeklap en schorsingenproces.

Deze formule wordt al 7 jaar gebruikt en is regelmatig onderwerp van gesprek, omdat het een dynamisch instrument is, dat in overleg passend wordt gemaakt voor het tijdsgewricht.

wat verder mee hielp is dat er voor de cao alleen een loonparagraaf nodig was, omdat men voor alle inhoudelijke onderwerpen reeds aan de slag is in het regieteam.

Partijen hebben het onderlinge vertrouwen dat de in het regieteam gemaakte afspraken, daadwerkelijk zullen worden uitgevoerd en indien nodig onderdeel van de cao gaan vormen.

Het Regieteam (CNV Vakmensen, VHS en FNV Zakelijke Dienstverlening, OR en Movares Directie) heeft op 13 april een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao.

De vakorganisaties zullen dit onderhandelingsresultaat met positief advies voorleggen aan hun leden. Bij instemming van de leden, wordt per 1 juni 2015 een loonsverhoging doorgevoerd van 1% en een jaar later, per 1 juni 2016, een loonsverhoging van 2%. De cao heeft een looptijd van 24 maanden en gaat in op 1 juni 2015.

Vorig jaar stonden de cao-onderhandelingen vooral in het teken van versobering en kostenbesparing, om zo onze concurrentiepositie op de lange termijn veilig te stellen. Ook aankomende jaren blijft voorzichtigheid geboden maar we willen daar waar mogelijk blijven investeren in de arbeidsvoorwaarden en het bieden van perspectief.

Inhoudelijke afspraken waren deze keer niet nodig. Vanuit het Regieteam lopen diverse inhoudelijke trajecten om vol energie aan de slag te gaan met de verdere vernieuwing van onze arbeidsvoorwaarden. Zo zal het Regieteam onder meer een opdracht formuleren voor een Themagroep Waarderen & Belonen. De resultaten die daar uit komen zullen worden ingebracht in het cao-overleg. En mocht het nodig zijn, dan kan tussentijds overlegd worden over de cao.

Maandag 20 april van 9:00-11:00 lichten de vakorganisaties in het Auditorium het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe Movares-cao toe. Alle collega's zijn welkom, dus ook niet-vakbondsleden. Bij die gelegenheid zullen vakbonden tevens een toelichting geven op de loopbaanservices die door hen worden voorbereid, alsmede op lopende trajecten van het Regieteam. Uiteindelijk zullen de vakbondsleden stemmen over het cao-resultaat. Dat wordt schriftelijk gedaan met als deadline 29 april aanstaande.


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: