Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

24 maart 2015

Krimp Kamer van Koophandel - vakbonden verbaasd

De gezamenlijke vakbonden hebben met verbazing en verwondering kennisgenomen van het advies van 17 maart jl. aangaande de krimp van de Kamer van Koophandel.

Het is immers een belangrijk advies: het vormt namelijk de basis van waaruit afspraken over de toepassing van het sociaal beleid worden gemaakt. In deze mail lichten we dit toe.

De verbazing en verwondering zit vooral in het feit dat de OR in hun ronde door het land, volgens hun advies, geen grote weerstand tegen de nieuwe koers van de Kamer hebben gesignaleerd, dan wel geconstateerd.

De bonden hebben in december en januari bij hun ronde door het land een ander beeld gekregen. Namelijk, een beeld van grote twijfel over de koers en een beeld van boosheid en teleurstelling, omdat zo kort na de start van de nieuwe Kamer het roer zo drastisch om gaat.

Verwonderd zijn we des te meer dat de OR, na haar eigen raadpleging, ook dergelijke signalen heeft ontvangen, maar deze kennelijk anders heeft geïnterpreteerd.

De OR heeft over het geven van haar advies meer dan drie maanden gedaan. De bonden hadden dan ook een meer inhoudelijker advies verwacht, dan alleen een advies over 2015. Ons inziens steunt de OR met haar advies expliciet de ingeslagen koers en de personele gevolgen voor nu en na 2015.

Het advies roept bij ons een hoop vragen op, bijvoorbeeld: heeft de OR zich met het onderzoek naar de haalbaarheid laten bijstaan door een extern bureau?

Gegeven dit advies zullen we ons bij de werkgever inspannen voor goede afspraken voor iedereen die de komende jaren de organisatie moet verlaten. Het Van Werk naar Werk beleid staat voor ons daarbij centraal. We hebben al twee heldere afspraken gemaakt:

  • 1.met ingang van 17 maart jl. kan men zich melden voor de regeling uitgesteld vertrek met tweemaal de stimuleringspremie;
  • 2.de 'verplichte fase' zal in ieder geval uiterlijk 1 december ingaan. Hierdoor geldt het sociaal beleid ook voor de medewerkers die in 2015 boventallig zijn verklaard. Door de nawerking geldt dit beleid voor deze groep ook nog na 01-01-2016 en verder.

Over het vervolg van onze besprekingen met de werkgever zullen we u informeren. Daarnaast zal met de werkgever worden gekeken hoe de bonden alle medewerkers kunnen informeren. Waarschijnlijk gaat dat via Intranet gebeuren. Hierover later meer.

Mocht u vragen hebben aarzel dan niet om uw vakbondsbestuurder te bellen of mailen.

Voor de CMHF is dat Ellen Clason 0620523965


Nieuwscategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Aanmelden
Deel deze pagina: