Onafhankelijke koepel van 43 beroepsverenigingen uit acht sectoren met circa 62.000 leden.
Aangesloten bij de Vakcentrale voor Professionals.

21 juli 2014

Er is vast geen tijd...

...om het onderstaande te lezen. Het gaat over communicatie; een wederkerige proces van informatie uitwisseling tussen zender en ontvanger. We zijn er slecht in geworden.

We communiceren maar wat aan zonder ons rekenschap te geven of de inhoud van de boodschap betekenisvol is voor de ontvanger én of hij hem überhaupt ontvangt. Er is té veel; veel te veel en overdaad schaadt.

Trots zijn we erop dat we in een informatie maatschappij leven. Maar geen informatie zonder communicatie. Twitter, Whats-app, Allerts en wat dies meer zij, heeft ons oppervlakkig gemaakt, o ja en niet te vergeten Multitasking; houd toch op, we kunnen al niet meer dan twee dingen tegelijk. Begin er maar eens aan om de internet encyclopedie Wikipedia te lezen. Daar doe je 123 jaar over, Multitasking of niet!

Ik denk nog wel eens aan vroeger. Toen de komma, zo schrijf je het leesteken, net op het punt stond uit onze turbotaal te verdwijnen. Toen een brief er drie weken over deed om van de ene naar de andere kant van de grote 'plas' te komen. Toen mensen op torens met vlagsignalen boodschappen overbrachten, of met de tamtam: nu ook maar dan heet het met een hoop tam tam!

Communicatie hoort te gaan, naast informatie, over mening, gedachte en gevoelens.

En er is hoop. Bravo! U bent tot het einde van mijn verhaaltje gekomen.

Ellen Clason

Onderhandelaar Gemeenten, Provincies, Schiphol, Syntens, Kadaster, TUD
telefoon 0704191911 mobiel 0620523965
stuur een mail


Blogcategorie

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bekijk de laatste nieuwsbrief
Deel deze pagina: